Društvo

Policijski službenici proveli edukativnu aktivnost u Dječjem vrtiću Velika

08-02-2024 • 12:22
Rva
Edukativna aktivnost je bila usmjerena na upoznavanje djece s osnovnim pravilima prometa, usvajanje osnovnih znanja o ponašanju u prometu te upoznavanje s najčešćim prometnim znakovima i njihovim  značenjem.

U srijedu 7. veljače, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Ivica Fridil i policijska službenica Policijske postaje Požega Kristina Martinaš su posjetili Dječji vrtić Velika gdje su proveli prigodnu prometnu edukaciju djece.

Edukativna aktivnost je bila usmjerena na upoznavanje djece s osnovnim pravilima prometa, usvajanje osnovnih znanja o ponašanju u prometu te upoznavanje s najčešćim prometnim znakovima i njihovim značenjem. Djeci su objašnjena značenja boja na semaforu, način prelaska preko pješačkog prijelaza te su im podijeljene slike semafora i prometnih znakova koje je bilo potrebno obojati.

Navedeni program je prilagođen djeci u dobi od tri do šest godina i usmjeren je na razvijanje prometne kulture djece i pripremu za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu, a osobito djeci u šestoj godini života koja će polaskom u školu postati i samostalni sudionici u prometu.

Izvor: PU požeško-slavonska