Crna kronika

Pokušao pobjeći policiji? Vozač se oglušio na zahtjev policijskog službenika da zaustavi vozilo

31-05-2024 • 09:11
Rva
On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog

Policijsko izvješće: U petak 31. svibnja 2024. oko 1.50 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 34-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila upravljao osobnim automobilom. Nadalje, vozač se oglušio na zahtjev policijskog službenika da zaustavi vozilo dan pomoću „Stop“ tablice i nastavio je vožnju te je zaustavljen naknadno.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.