Crna kronika

Pijani ugrožavali promet: Jedan s 2,23 promila dok je drugi imao 1,61 promila alkohola u krvi

04-07-2024 • 08:23
Rva
Obojica su smješteni u posebnu prostoriju policije.

Policijsko izvješće: U srijedu 3. srpnja 2024. oko 19 sati u mjestu Bertelovci, policijski službenici su u prometu zatekli vozača starosti 62 godine koji je pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 22.15 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su u prometu zatekli 56-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao osobnim automobilom. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prevaren prilikom kupnje prijenosnog računala

Policijsko izvješće: U srijedu 3. srpnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 44-godišnjak s područja Velike da je početkom lipnja 2024. na internet stranici naručio prijenosno računalo te uplatio novac putem internet bankarstva, a računalo mu do danas nije isporučeno niti mu je vraćen novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometna problematika

Policijsko izvješće: Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Ivana Šveara.

Foto: arhiva/ilustracija