Sport

Održana 49. Memorijalna utrka Zvonka Panežića

21-04-2024 • 12:59
Rva
Utrka nosi naziv po legendarnom profesoru požeške Gimnazije jer je upravo “Pande” započeo trčanje prema Velikoj u susret proljeću.

Danas je održan tradicionalni atletski Memorijal Zvonka Panežića u organizaciji Atletskog kluba Požega i pod pokroviteljstvom Grada Požege. Utrka nosi naziv po legendarnom profesoru požeške Gimnazije jer je upravo “Pande” započeo trčanje prema Velikoj u susret proljeću, kako bi približio mladima zdrav način života te popularizirao trčanje.

Sudionike utrke su na startu pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, predsjednik Atletskog kluba Požega Dinko Zima i tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović te im poželjeli dobru utrku. Trasa trčanja je Požega-Velika, a startna pozicija trkača bila je Vojarna 123. brigade, dok je cilj utrke Aquapark Shhhuma u Velikoj. Utrka mjeri petnaest kilometara asfaltne staze sa laganom uzbrdicom.

“Prvenstveno smo to napravili jer se trči njemu u spomen. On je zamislio da je start kod bazena u Požegi, a cilj u Velikoj kod crkve, mi smo pomaknuli do prostora Aquaparka Shhhuma. Meni osobno nije toliko bitan broj natjecatelja, bitno je održati tradiciju. S 49. izdanja, ovo je jedna od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj“. – rekao je Dinko Zima, predsjednik Atletskog kluba Požega prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom” te je dodao kako će za 50. izdanje utrke sigurno planirati nešto posebno.

Foto: Grad Požega