Kultura

[NAJAVA] Kazališni Nokturno: Večer poezije kao hommage Danijelu Dragojeviću

05-07-2024 • 09:04
Rva
U sklopu trećeg izdanja Kazališnih ljetnih večeri održat će se još jedna večer poezije "Kazališni Nokturno", ovoga puta kao hommage poeziji Danijela Dragojevića.

U sklopu Kazališnih ljetnih večeri, na vanjskoj pozornici Gradskog kazališta Požega prošle je godine održan prvi Kazališni Nokturno. Večer poezije, glazbe i plesa kao nešto novo i zanimljivo u programu Kazališta, za što je ravnateljica Valentina Neferović najavila kako se nada da će prerasti u jednu lijepu tradiciju. Ove godine, u trećem izdanju Kazališnih ljetnih večeri održat će se još jedna večer poezije “Kazališni Nokturno“, ovoga puta kao hommage poeziji Danijela Dragojevića.

„Treći tjedan započinje 10. srpnja na vanjskoj pozornici uz naš Kazališni nokturno, večer poezije u produkciji Gradskog kazališta Požega. Ove godine čita se i govori poezija Danijela Dragojevića. Vjerujem da će interes biti velik i svi koji rade na tom programu se zaista pripremaju. Sigurna sam da će se mnogi na lijep jedan način upoznati s poezijom nedavno preminulog Danijela Dragojevića.“ – najavila je ravnateljica Valentina Neferović prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom“.

Kazališni Nokturno održat će se u srijedu, 10. srpnja s početkom u 21 sat na vanjskoj pozornici Gradskog kazališta Požega. Ulaz je slobodan uz potreban raniji dolazak kako bi si osigurali mjesto, a više informacija možete dobiti putem broja 099/273-1616, na email ili putem Facebook stranice Kazališnih ljetnih večeri.

Izvođači su Lidia Gerstman, Anita Katić, Miroslav Paulić, Miroslav Peroutka, Kristina Lešić, Nataša Puljašić koji izvode pjesme pjesnika Danijela Dragojevića, dok će za glazbene ulomke i pratnju uz kazivanje poezije biti zaduženi Lucija Šeremet – flauta, Matija Šeremet – truba, Matea Šeremet – klavir. Voditeljica programa je Marijana Ćorluka. Cijeli program Kazališnih ljetnih večeri dostupan je u nastavku.