Gospodarstvo

Komunalac nabavio nova vozila i opremu: “Nastavljamo s obnavljanjem voznog parka i opreme neophodne za obavljanje naših djelatnosti”

15-02-2024 • 07:24
Rva
Vozni park Komunalca bogatiji je za novo komunalno vozilo-navlakač kontejnera s dizalicom i rolo prikolicu za prijevoz rolo kontejnera i mobilnih reciklažnih dvorišta.

Nastavljamo s obnavljanjem voznog parka i opreme neophodne za obavljanje naših djelatnosti, prvenstveno u području gospodarenja otpadom, poručili su iz tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Vozni park Komunalca bogatiji je za novo komunalno vozilo-navlakač kontejnera s dizalicom i rolo prikolicu za prijevoz rolo kontejnera i mobilnih reciklažnih dvorišta. Za održavanje zelenih površina kupljena je kosilica i komunalni usisavač.

Sredstva za nabavu vozila i opreme je osigurao Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom s kojim je Komunalac u veljači potpisao Ugovor o dodjeli sredstava vrijedan 423.626,93 EUR. Od početka provedbe projekta nabavljeno je kombi vozilo, dva preskontejnera od 10m3 i 61 košarica za otpad.

ZOSI sredstava namijenjena su zapošljavanju i održavanju zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici kroz nabavu novih tehnologija i opreme, te izgradnju ili širenje (uključujući i obnovu) poslovnog prostora. Integrativna radna jedinica, osnovana u sklopu Komunalca Požega d.o.o., trenutačno zapošljava 23 osobe s invaliditetom te stručnu osobu koja im pomaže u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka.

Izvor: komunalac-pozega.hr