Crna kronika

Jedan vozio s 2,68 promila alkohola, drugi s 1,56 i obojica su prespavala u policiji

25-05-2024 • 08:50
Rva
Budući da je postojala opasanost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog

Policijsko izvješće: U petak 24. svibnja 2024. oko 19.55 sati u Pakracu u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su u prometu zatekli 67-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,68 promila upravljao biciklom.

Istoga dana, oko 22.05 sati u mjestu Alilovci, policijski službenici su u prometu zatekli 52-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasanost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao mopedom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta

Policijsko izvješće: U petak 24. svibnja 2024. oko 17.35 sati u Požegi u Cerničkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 54-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta upravljao mopedom. Također je utvrđeno da je mopedu istekla važnost tehničkog pregleda i osiguranje vozila.

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Foto: arhiva/ilustracija