Crna kronika

Izgubio nadzor nad motociklom te udario u metalnu zaštitnu ogradu, teško je ozlijeđen

08-04-2024 • 08:53
Rva
U prometnoj nesreći 53-godišnjak je teško ozlijeđen

Policijsko izvješće: U nedjelju 7. travnja 2024. oko 14.25 sati između mjesta Rajsavac i Cerovac, 53-godišnji vozač koji je upravljao motociklom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te udario u metalnu zaštitnu ogradu nakon čega je pao na kolnik. U prometnoj nesreći 53-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i u Požegi u Industrijskoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 39 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 6. travnja 2024. oko 23.40 sati u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 59-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Foto: arhiva/ilustracija