Društvo

Festival graševine: Dječja utrka traktora, vinska alka i vinski maraton dobili svoje pobjednike

02-06-2024 • 12:37
Rva
Na Trgu graševine u Kutjevu bilo je centralno događanje Festivala graševine

Na Trgu graševine u Kutjevu bilo je centralno događanje Festivala graševine. Od 17 sati održane su natjecateljske aktivnosti, a sve je počelo dječjom utrkom traktora. Naš osvrt na ovogodišnji Festival graševine uz fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Najbolji u vožnji traktora ove godine bio je Matej Vulinović, drugo mjesto osvojio je Leo Kovačević, a treće Nikola Petraš. Njima je direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva, Anita Majstorović, dodijelila prigodne nagrade, a svi ostali sudionici dobili su medalje.

Uslijedila je i jedinstvena vinska alka, gdje su se natjecatelji okušali u svojoj preciznosti pogađanja „u sridu“ dok voze bicikl. Bilo je veselo i tijekom tog natjecanja, koje zasigurno nije održano bez nekoliko prisutnih promila kod sudionika. No, netko je ipak morao biti najbolji i on je Ivan Šestak s 8 od 9 maksimalnih punata. Nagrade i medalje dodijelila je direktorica Anita Majstorović.

Vinski maraton, aktivnost koja od sudionika traži ono najbolje (i najgore) od njih. Nije bio cilj samo posjetiti odabrane vinarije i sretno doći na cilj, na Trg graševine dočekao ih je alkotest, gdje se trebalo utvrditi tko ima najviše promila alkohola u krvi. Sudionika je ove godine bilo preko petnaest, a najbolji su bili gosti iz Belišća i Varaždina s izjednačenim 1.85 promila.

Bilo je lijepo vidjeti kako gosti naše Zlatne doline podržavaju manifestaciju, a neki od njih su mjesecima unaprijed rezervirali smještaj kako bi aktivno sudjelovali u događaju. Za njih su organizatori tijekom današnjeg dana, u nedjelju, organizirali još jedan Dan otvorenih podruma, kako bi ih prigodno ispratili i poželjeli im da se vrate i nagodinu.

Nakon što su tamburaši TS Zlatna Dolina odsvirali sve slavonske tamburaške hitove i otplesali nekoliko kola, došao je red na koncert večeri grupe Dalmatino. Fotogalerija koncerta dostupna je ovdje.