Društvo

Županica Jozić i gradonačelnik Glavić darivali prve bebe rođene u 2023. godini

03-01-2023 • 12:32
Rva
Županica Jozić i gradonačelnik Glavić darivali su Klaru i Brunu, prve bebe s područja Požeško-slavonske županije i grada Požege.

Prva beba s područja Požeško-slavonske županije rođena u 2023. godini u Općoj županijskoj bolnici Požega je Klara Sikiđić. Klara je rođena 2. siječnja u 16,05 sati i drugo je dijete u obitelji majke Nikoline Petranović i oca Mateja Sikiđića iz naselja Granje s područja općine Jakšić.

Istoga dana, u 17,35 sati rođena je i Bruna Šimić iz požeškog Jagodnjaka, treće dijete u obitelji majke Ivane i oca Gorana Šimića, prva beba s područja grada Požege. Prvu bebu s područja Požeško-slavonske županije i prvu s područja grada Požege darivali su županica Antonija Jozić i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić. Prvu bebu s područja općine Jakšić darivao je načelnik Općine Ivica Kovačević.

Ravnatelj Opće županijske bolnice dr.sc. Ivan Vukoja, dr.med. prije nekoliko dana dotaknuo se teme bijele kuge u Požeško-slavonskoj županiji, a danas je izjavio kako je u protekloj 2022. godini bilo 360 poroda.

“Posebno mi je drago vidjeti ovdje vidjeti županicu Jozić, gradonačelnika Glavića i načelnika Kovačevića, ali i očeve jer trenutno su nam zabranjene posjete u bolnici. Lijepo je što prvu bebu nismo morali čekati nekoliko dana kao prošle godine, a trenutno u rađaoni imamo još dvije žene. Ako je suditi po dosadašnja prva tri dana, malo je intenzivnije nego prošle godine, no vidjet ćemo na kraju 2023. kakvo je stanje.” – rekao je ravnatelj Vukoja.

“Jako sam se iznenadio kad sam čuo da je u našoj županiji prva beba s područja općine Jakšić, iskrene čestitke tati Mateju i mami Nikolini. Da mala beba bude dobra i napredna, a isto tako i drugom tati čestitam.” – rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Županica Antonija Jozić naglasila je kako je prva rođena beba u Općoj županijskoj bolnici Pakrac zapravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a nju će danas darivati zamjenik Ferdinand Troha.
“Čestitam ponosnim roditeljima, prva beba nam je s područja Općine Jakšić, ali na isti dan nam je rođena i malena Požežanka. Neka budu sretni, ispunjeni i blagoslovljeni koraci koje će vaše djevojčice činiti u djetinjstvu, a kasnije u svom životu. Kažu da poslije nogometnih prvenstava bude “baby boom”, nadam se da će 2023. biti isto takva. Ovi pokazatelji da su tri bebe rođene u prva dva dana ove godine, a u rodilištu su još dvije. Nadam se da će to biti jedan lijepi pokazatelj ove 2023. godine.” – rekla je županica Antonija Jozić.