Scena

Zanimljiva događanja ovog vikenda u Kutjevu

05-07-2023 • 07:56
Rva
Kulturno ljeto u Kutjevu - Ovog vikenda na rasporedu su nam jubilrna 20. smotra folklora "Poljadija u srcu" koja se održava u Grabarju, nastavak Bekteških ljetnih noći, revija "Vlasnik i pas" te Retro party 2 u Vinariji Sontacchi.

Grad Kutjevo je s udrugama, poduzetnicima i institucijama Grada Kutjeva organizirao još jedno veselo ljeto puno sadržaja za sve dobne skupine. Zabave, obilježavanja važnih datuma, edukacije, radionice, druženja u prirodi, koncerti, predstave, duhovni vikend i brojne druge aktivnosti održavat će se tijekom ljetnih mjeseci. Ovog vikenda na rasporedu su nam jubilrna 20. smotra folklora “Poljadija u srcu” koja se održava u Grabarju, nastavak Bekteških ljetnih noći, revija “Vlasnik i pas” te Retro party 2 u Vinariji Sontacchi.

Smotra folklora “Poljadija u srcu” održava se u Grabarju, 8. srpnja s početkom u 19 sati.

“S veseljem vas obavještavamo da će se ove subote, 8. srpnja, u srcu Grabarja održati jubilarna 20. smotra folklora “Poljadija u srcu”. Na ovom posebnom događaju predstavit će se nekoliko izvrsnih folklornih ansambala koji će nas, vjerujemo, oduševiti svojim izvedbama. Na pozornici ispred Vatrogasnog doma Grabarje s početkom u 19 sati, imat ćemo priliku uživati u nastupima sljedećih KUD-ova: KUD Seljačka sloga iz Šljivoševaca, KUD Mikleuš, KUD Orljava iz Pleternice, KUD Berda iz Brestovca, KUD Požeška dolina iz Požege te domaćin KUD Poljadija. Svaki od ovih ansambala donosi svoju autentičnost i tradiciju koju će nam s ponosom predstaviti. Nakon nastupa folklornih društava, nastavlja se zabava uz pop tamburaše Paore. Ova smotra folklora obilježava poseban trenutak u povijesti Poljadije jer slave 20 uspješnih godina organiziranja ove manifestacije.” – poručili su organizatori.

Nastavak Bekteških ljetnih noći donosi Noć bekteških udruga, 8. srpnja s početkom u 20 sati.

Nastavak Bekteških ljetnih noći donosi Noć bekteških udruga – izložbu udruga iz Bekteža, izbor najljepšeg štanda, turnir u beli uz glazbeni nastup Kutjevačkih maligana. Sve započinje od 20 sati na nogometnom igralištu uz spremište DVD-a Bektež.

Revija “Vlasnik i pas” održava se 9. srpnja s početkom u 17 sati na Športsko-rekreacijskom centru Kutjevo.

Nešto novo i zanimljivo očekuje vas u Kutjevu u sklopu Kulturnog ljeta – Revija “Vlasnik i pas”. Ovo događanje namijenjeno je svim ljubiteljima životinja, posebice pasa, koji svoje ljubimce mogu prijaviti na reviju koja će se održati u nedjelju, 9.  srpnja s početkom u 17 sati na Športsko-rekreacijskom centru Kutjevo.

Grad Kutjevo, u suradnji s Kinološkom udrugom Požega osmislio je ovu zanimljivu reviju na kojoj mogu sudjelovati svi psi, neovisno o tome jesu li mješanci ili neka određena pasmina. Svi prisutni dobit će zahvalnicu za sudjelovanje, a oni koji se ipak istaknu na reviji, dobit će i posebne nagrade. Prijave pasa bile su otvorene do 4. srpnja.

Drugi Retro party održava se u Vinariji Sontacchi 8. srpnja s početkom u 20 sati.

Vinarija Sontacchi uz svoje retro partije spaja vino uz glazbu, a to svakako donosi ugodnu i ljetnu atmosferu. . Na događaju će svirati lokalni glazbeni sastav, poznat pod nazivom “Kutjevački Maligani”. Mnogo toga nas još čeka tijekom Kulturnog ljeta u Kutjevu, a cijeli program pogledajte u nastavku.

VEZANI ČLANAK

“U dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku…”