Scena

“U dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku…”

09-06-2023 • 14:17
Rva
Najavljen je bogati program Kulturnog ljeta u Kutjevu - koncerti, zabave, radionice, druženje u prirodi, sport, duhovni vikend i brojne druge aktivnosti...

Grad Kutjevo je s udrugama, poduzetnicima i institucijama Grada Kutjeva organizirao još jedno veselo ljeto puno sadržaja za sve dobne skupine. Zabave, obilježavanja važnih datuma, edukacije, radionice, druženja u prirodi, koncerti, predstave, duhovni vikend i brojne druge aktivnosti – sve to najavili su gradonačelnik Josip Budimir i Matea Bilić, viši stručni suradnik za informiranje, protokol i marketing Grada Kutjeva.

“U dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku…”

„Kulturno ljeto u Kutjevu je jedna platforma koju smo pokrenuli prošle godine, a u kojoj smo nastojali sve one aktivnosti koje se događaju u režiji naših udruga, institucija ili direktno s razine Grada od lipnja do rujna, da objedinimo kroz jednu manifestaciju.  Matea će predstaviti više o programu, ona ga je kreirala zajedno s našim udrugama i društvima, uvjeren sam da će svi oni koji požele doći u Kutjevo tijekom ljetnog perioda, zaista imati kvalitetnog sadržaja – za svakoga po nešto.”

“Sretan sam i ponosan što smo pokrenuli ovu manifestaciju, kad pogledam program i koliko tog se događa tijekom ljeta na području Kutjeva, pregršt je događanja, a zna se uvijek govoriti da kod nas nema ništa. Ono što možemo zaključiti i potvrditi je da se u Požeško-slavonskoj županiji i gradu Kutjevu zaista tijekom godine događa jedan veliki broj aktivnosti. Uvjeren sam da oni ljudi koji se žele dobro provesti i koji žele nešto vidjeti, bilo kulturno, sportsko ili društveno-zabavnog sadržaja, imaju gdje otići.“ – rekao je gradonačelnik Budimir te naglasio kako će se po prvi puta održati Dan branitelja grada Kutjeva, te veća proslava blagdana Male Gospe uz duhovni vikend.

„Ovogodišnje Kulturno ljeto u Kutjevu probali smo učiniti još sadržajnijim i kvalitetnijim od prošlogodišnjeg. Skupili smo veliki broj događaja, imamo sporta, kulture, programa za djecu, a organiziramo i duhovni vikend.“ – rekla je Matea Bilić.

Posebno su izdvojili Vetovačko ljeto i koncert Željka Samardžića u organizaciji Nogometnog kluba Graševina Vetovo. Čekaju nas Bekteške ljetne noći, Ribarska večer u Vetovu, slikanje uz vino u prirodi, piknik pod zvijezdama na Vili Vinkomir, godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra, Zeleni turnir u Kutjevu i Neon party u Vetovu.

Aktivnosti i događanja će se detaljnije najavljivati kako se budemo približavali datumima, a cijeli program pogledajte u nastavku.