Crna kronika

Usred bijela dana s 2,13 promila skrivio prometnu nesreću

14-09-2023 • 09:29
Rva
53-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

U srijedu 13. rujna 2023. oko 16 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, 53-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,13 promila upravljao osobnim automobilom, nije držao potreban razmak prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila, a kojim je upravljala 48-godišnjakinja.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 53-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici sv. Roka.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 0.15 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,40 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U pretrazi pronađeno više komada oružja i streljivo

U srijedu 13. rujna 2023., policijski službenici su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u kojoj boravi i osobni automobil koji koristi 73-godišnjak te pronašli ručno rađenu pušku, zračnu pušku, plinski pištolj, pištolj-pinkalo, dva pištolja i 456 komada streljiva.

Protiv 73-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.