Crna kronika

Usred bijela dana pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

27-09-2023 • 09:27
Rva
Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U utorak 26. rujna 2023. oko 15.55 sati u Požegi u Cerničkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 62-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 62-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

U utorak 26. rujna 2023. oko 16 sati u Požegi u Sokolovoj ulici, 21-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom, uključivao se u promet vožnjom unazad s parkirališta, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je zadnjim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio zaustavljenog osobnog automobila, a kojim je upravljao 76-godišnjak.

Navedenom 21-godišnjaku je na mjestu događaja uručeno izvješće o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz šume otuđio stabla

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, on je dana 7. rujna 2023. u prijepodnevnim satima u šumskom dijelu u blizini mjesta Stari Majur posjekao i otuđio stabla u vlasništvu 53-godišnjakinje. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznena prijave.