Crna kronika

Uhićena dva vozača bez važeće vozačke dozvole, jedan bježao policiji

02-11-2023 • 08:31
Rva
Uhićena dva vozača bez važeće vozačke dozvole, jedan bježao policiji

U utorak 31. listopada 2023. oko 14.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici, vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se zaustavio na znakove policijskog službenika te je nastavio vožnju do Industrijske ulice gdje je i zaustavljen.

Nadalje je utvrđeno da je vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, ne koristeći sigurnosni pojas upravljao 45-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je poništena vozačka dozvola te da ponovno treba polagati vozački ispit, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.   Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

U srijedu 1. studenoga 2023. oko 14.40 sati u mjestu Kula u Ulici Alojzija Stepinca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 27-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Nadalje je utvrđeno da mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u razdoblju od 15. travnja 2023. do 15. travnja 2024., dok mu je u razdoblju od 20. ožujka 2023. do 20. ožujka 2025. zabranjeno polaganje vozačkog ispita zbog prikupljenih negativnih bodova, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet. 27-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.