Društvo

U tijeku je rekonstrukcija javne rasvjete grada Požege

20-01-2023 • 08:14
Rva
Danas su u jutarnjim satima izmijenjene rasvjetne svjetiljke na Trgu Svetog Trojstva.

Radovi na rekonstrukciji energetski učinkovite javne rasvjete grada Požege koji su započeli 10. siječnja 2023. godine dosada su obuhvatili slijedeća prigradska naselja: Alaginci, Šeovci, Turnić, Golobrdci, Štitnjak, Krivaj, Bankovci, Marindvor, Kunovci i većim dijelom Mihaljevce. Do današnjeg dana izmijenjene su ukupno 342 rasvjetne svjetiljke na navedenim lokacijama. Danas su u jutarnjim satima izmijenjene rasvjetne svjetiljke na Trgu Svetog Trojstva.

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni tijekom idućih dana planirana je rekonstrukcija javne rasvjete sljedećih naselja: Stara Lipa, Nova Lipa, Emovački Lug, Ugarci, veći dio Dervišage, Novo Selo, Seoci, Novi Mihaljevci kao i dovršetak radova na području Mihaljevaca, poručili su iz Grada Požege.

Projekt rekonstrukcije javne rasvjete sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak u ukupnom iznosu od 1.061.782,47 eura.

Ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege pod nazivom „Energetski učinkovita javna rasvjeta“ sklopljen je sa zajednicom ponuditelja koju čine Alles d.o.o., obrt ELEKTRO-TEAM i ELEKTRO – LOVOŠEVIĆ d.o.o., dok je ugovor o provođenju stručnog nadzora nad postavljanjem energetski učinkovite javne rasvjete nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen s tvrtkom INEL d.o.o.

“Rekonstrukcija obuhvaća zamjenu 3202 svjetiljke i to tri modela – cestovnih, dekorativnih i retrofit svjetiljki, uz sustav daljinskog upravljanja kojim će se regulirati jačina osvjetljenja, procijenjeni iznos troškova rekonstrukcije iznosi oko 1.250.000,00 eura (s PDV-om). Na sastanku se također razgovaralo o dinamici provođenja rekonstrukcije javne rasvjete te je dogovoreni okvirni rok za izvršenje rekonstrukcije. Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege realizirat će se u prvoj polovici 2023. godine, a službeni početak radova prema Ugovoru sa zajednicom ponuditelja započeo je 10. siječnja 2023. godine. S nestrpljenjem iščekujemo dan kada će naša Požega zasvijetliti u novom ruhu.” – poručili su iz Grada Požege

VEZANI ČLANAK

Gradonačelnik o rekonstrukciji Trga, izgradnji podzemne garaže i planovima za 2023. godinu