Društvo

Započinje projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području grada Požege

11-01-2023 • 13:06
Rva
Započinje projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području grada Požege.

Dana 10. siječnja 2023. godine je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održan koordinacijski sastanak vezan uz provedbu projekta rekonstrukcije javne rasvjete grada Požege. Sastanku su uz predstavnike Grada Požege prisustvovali i predstavnici zajednice ponuditelja, predstavnici HEP Elektre Požega i predstavnici tvrtke INEL d.o.o.

Ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege pod nazivom „Energetski učinkovita javna rasvjeta“ sklopljen je sa zajednicom ponuditelja koju čine Alles d.o.o., obrt ELEKTRO-TEAM i ELEKTRO – LOVOŠEVIĆ d.o.o., dok je ugovor o provođenju stručnog nadzora nad postavljanjem energetski učinkovite javne rasvjete nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen s tvrtkom INEL d.o.o.

“Rekonstrukcija obuhvaća zamjenu 3202 svjetiljke i to tri modela – cestovnih, dekorativnih i retrofit svjetiljki, uz sustav daljinskog upravljanja kojim će se regulirati jačina osvjetljenja, procijenjeni iznos troškova rekonstrukcije iznosi oko 1.250.000,00 eura (s PDV-om). Na sastanku se također razgovaralo o dinamici provođenja rekonstrukcije javne rasvjete te je dogovoreni okvirni rok za izvršenje rekonstrukcije. Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege realizirat će se u prvoj polovici 2023. godine, a službeni početak radova prema Ugovoru sa zajednicom ponuditelja započeo je 10. siječnja 2023. godine. S nestrpljenjem iščekujemo dan kada će naša Požega zasvijetliti u novom ruhu.” – poručili su iz Grada Požege

Projekt rekonstrukcije javne rasvjete sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak u ukupnom iznosu od 1.061.782,47 eura.