Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 65-godišnji vozač

08-10-2023 • 09:13
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 65-godišnji vozač.

U subotu 7. listopada 2023. oko 9.25 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao s kolnika na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udario u drvo nakon čega je došlo do okretanja vozila na krov.

U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Matije Gupca te prometna nesreća s materijalnom štetom u Jakšiću u Ulici Stjepana Radića.

Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,78 promila upravljao neregistriranim mopedom

U subotu 7. listopada 2023. oko 11.30 sati u Požegi u Ulici Slavka Kolara u prometu je zatečen 35-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje, ne koristeći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 2,78 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima.