Crna kronika

U pretrazi kuće u Velikoj pronađena marihuana i stabljike marihuane

11-10-2023 • 08:43
Rva
Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U utorak 10. listopada 2023. policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću i vikendicu na području općine Velika  koje koristi 36-godišnjak i pronašli preko 50 grama cannabis marihuane, nekoliko stabljika marihuane te četiri cvijetnjaka sa zasađenim biljkama cannabis marihuane. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Prijavila računalnu prijevaru

 U utorak 10. listopada 2023., policijskim službenicima je prijavila 47-godišnjakinja s područja Čaglina da je krajem mjeseca rujna prevarena prilikom iznajmljivanja stana. Naime, ona se javila na oglas objavljen na Internet oglasniku te s nepoznatom osobom dogovorila iznajmljivanje stana i uplatila novac nakon čega joj se nepoznata osoba više ne javlja.

Iz PU požeško-slavonske upozoravaju građane i pozivaju na oprez prilikom javljanja na razne oglase. Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela savjetuju rađanima da budu vrlo oprezni pri plaćanju online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac, te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.