Crna kronika

Teško ozlijeđen biciklist (40) – udario u betonski rubnik, betonsku ogradu pa rasvjetni stup

29-08-2023 • 08:50
Rva
Protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske: U prometu su ozlijeđena dva biciklista te jedna vozačica mopeda.

U ponedjeljak 28. kolovoza 2023. oko 16.45 sati u Pleternici u Ulici Ljudevita Gaja, 40-godišnjak koji je upravljao biciklom je uslijed neprilagođene brzine (nizbrdica i zavoj ulijevo) u kočenju udario u betonski rubnik kolnog ulaza, nastavio vožnju po travnatoj bankini, udario u betonsku ogradu, a potom u rasvjetni stup nakon čega je pao na kolnik. 40-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Skrivila prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica mopeda

U ponedjeljak 28. kolovoza 2023. oko 12.35 sati u Pleternici na raskrižju ulica Matije Gupca, Mlinska i Orljavska gdje je promet reguliran kružnim tokom, 40-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska 42-godišnjoj vozačici mopeda koja je izbjegavajući udar u vozilo zajedno s mopedom pala na kolnik. U prometnoj nesreći 42-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 40-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Zagrađe te bijeg s mjesta prometne nesreće u Kaptolu u Veličkoj ulici.

Dolaskom do kružnog toka oduzeo prednost prolaska – biciklist teško ozlijeđen

U ponedjeljak 28. kolovoza 2023. oko 6.55 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječka i kralja Zvonimira, 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, dolaskom do kružnog toka oduzeo je prednost prolaska te prednjim lijevim dijelom vozila naletio na zadnji kotač bicikla, a kojim je upravljao 46-godišnjak. Nakon udara došlo je do pada 46-godišnjaka na kolnik i on je teško ozlijeđen, dok protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.