Crna kronika

Skrivio prometnu nesreću, kod vozača utvrđena prisutnost droge

24-01-2023 • 08:53
Rva
Policija: Skrivio prometnu nesreću te je kod vozača utvrđena prisutnost droge, a nepoznati počinitelj na tri vozila oštetio pneumatike u Grabarju.

Izješće Policijske uprave požeško-slavonske: U ponedjeljak 23. siječnja 2023. oko 18.30 sati u Požegi u Ulici Vranduk, 54-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom prometne trake te je udario u  parkirani osobni automobil marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 39-godišnjakinje. Također je preliminarnim testiranjem kod 54-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na THC. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Mijači.

Nepoznati počinitelj na tri vozila oštetio pneumatike

U razdoblju od 17. do 23. siječnja 2023. u mjestu Grabarje u Ulici kralja Tomislava u dvorištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio pneumatike na osobnom automobilu u vlasništvu 25-godišnjaka. Nadalje, u subotu 21. siječnja 2023. u poslijepodnevnim satima u mjestu Grabarje u istoj ulici na parkiralištu, oštećeni su pneumatici na osobnim automobilima u vlasništvu 23-godišnjakinje i 58-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Utvrđen uzrok požara

U nedjelju 22. siječnja 2023. oko 20 sati u mjestu Kula u Ulici Stjepana Radića, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 69-godišnjaka. Dovršenim očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prijenosa topline dimovodne cijevi na strop. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 2.000,00 eura.