Crna kronika

Provaljeno u ugostiteljski objekt u Požegi

12-09-2023 • 08:42
Rva
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem

U ponedjeljak 11. rujna 2023. u ranim jutarnjim satima u Požegi u Ulici Milke Trnine, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac i cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar na otvorenom prostoru

U ponedjeljak 11. rujna 2023. oko 16.50 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, 35-godišnjakinja je spaljivala u voćnjaku, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se požar nekontrolirano proširio te je izgorjela suha trava. Protiv 35-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Anonimni građanin dragovoljno predao ručnu bombu

U ponedjeljak 11. rujna 2023. u mjestu Milivojevci, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu. Navedenu ručnu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Policijska uprava požeško-slavonska zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Također je važno naglasiti da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.