Društvo

[FOTO] Proslava Vincelova na Trgu graševine u Kutjevu

21-01-2023 • 16:24
Rva
Rezidbom vinove loze na jedinstvenom Trgu graševine u Kutjevu obilježili su blagdan sv. Vinka i početak radova u vinogradima.

Rezidbom vinove loze na jedinstvenom Trgu graševine u Kutjevu obilježili su blagdan sv. Vinka i početak radova u vinogradima. Nakon blagoslova kojeg je održao vlč. Ivan Štivičić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić orezali su prve grane vinove loze. Kako to biva tradicionalno, u orezivanju su sudjelovali i članovi Udruge kutjevački vinari, koji su ujedno i organizatori Vincelova uz Turističku zajednicu Grada Kutjeva.

Organizatori su pripremili veliki broj vincelovačkih štapova s kobasicom i slaninom, kao i velike količine vinske kapljice čiju cijenu su ove godine zaokružili na nulu, naglasio je tako predsjednik Udruge kutjevački vinara Krunoslav Sontacchi. Atmosferu su zagrijali Tamburaški sastav Paori, a uz bijele pahulje snijega koji je počeo padati, zabava će se nastaviti s Tamburaškim sastavom De Gotho. Kako bi se svi dodatno ugrijali, ali i ispekli vincelovske štapove, veliku vatru zajedno su zapalili županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Josip Budimir, direktorica Turističke zajednice Anita Majstorović i predsjednik Udruge Krunoslav Sontacchi.