Crna kronika

Poznat uzrok požara na automobilu kod Bertelovaca

08-01-2023 • 09:38
Rva
Slučajni prolaznik pomogao je ugasiti požar aparatom za početno gašenje požara čime je uvelike spriječio širenje požara do dolaska vatrogasaca

U subotu oko 10:35 sati u blizini mjesta Bertelovci, uslijed neispravnosti elektropokretača motora došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Renault“, osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 260,00 eura.

Požar su ugasili pripadnici DVD Jakšić

„U 10:40h dobivamo dojavu o požaru osobnog vozila na cesti za Bertelovce. Istovremeno po dojavi na intervenciju izlaze tri operativca koja su se zatekla u vatrogasnom domu s Navalnim vozilom Mercedes, te u 10:43h izlazi i Navalno vozilo Iveco sa pet operativaca, dok pet operativaca ostaje u pričuvi. Dolaskom na mjesto intervencije doznajemo da je slučajni prolaznik pomogao ugasiti požar aparatom za početno gašenje požara iz svog vozila čime je uvelike spriječio širenje požara do našeg dolaska. Vršimo dogašivanje vozila i otspajanje akumulatora nakon čega se vraćamo u bazu.“, napisali su iz DVD Jakšić.

Osim toga, jučer oko 17.30 sati između mjesta Završje i Nurkovac, 70-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet iz dvorišta, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao 61-godišnjak u stražnju lijevu bočnu stranu „Opela“. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 61-godišnjak, dok protiv 70-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: DVD Jakšić