Sport

Požeški rukometaši ovog vikenda dočekuju jaku ekipu, a u prvenstvu ciljaju prema vrhu

27-09-2023 • 14:07
Rva
Ove subote odigrat će se utakmica trećeg kola Prve Hrvatske rukometne lige - Sjever, a Požežani dočekuju Maksimir Pastelu.

Prva Hrvatska rukometna liga – Sjever, započela je sezonu 2023.-2024. u kojoj se natječe i naš Rukometni klub Požega. Dugogodišnji trener Rukometnog kluba Požega Dario Anić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“ rekao je kakva je situacija u igračkom kadru, kako je zadovoljan odrađenim pripremama te zašto nas očekuje uzbudljiva rukometna sezona.

„Pripreme smo odradili najbolje što smo mogli, imamo problema jer je veći dio u Zagrebu. Neki tamo rade, neki su na fakultetima, neki su mogli odraditi pripreme tijekom praznika, ali ovi koji su zaposleni nisu to mogli. Na utakmicama smo se nalazili svi zajedno i uigravali, mislim da smo to dobro odradili. Roster se malo promijenio, otišao nam je Vilim Gotal u Slatinu, a u Klub se vratio Marko Čosić koji je zbog obaveza morao pauzirati prošlu sezonu. Došao nam je Toma Draženović, jedan igrač na poziciji lijevog krila koji će zamijeniti Gotala.“ – rekao je trener Anić.

Imamo dobru i kvalitetnu ekipu, a Liga je ove godine izjednačena kvalitetom, rekao je trener Anić te dodao kako se nada nekoj poziciji na vrhu.

 „S Rudarom II smo odigrali prvu utakmicu prvenstva, to je uvijek neugodno otvaranje. Dobro smo otvorili, pobijedili smo s 8 razlike, Rudar je jedna dobra, brza i neugodna ekipa. Drugo kolo smo gostovali u Čakovcu, koji se po meni još pojačao i koji je kandidat za prvo mjesto ove sezone. Rezultat ne pokazuje pravi omjer snaga sigurno, jer tu utakmicu nas ništa nije išlo i mislim da ćemo iz nje izvući dobre pouke. Moramo nastaviti dalje, dignuti glave i krenuti prema svome cilju.“ – rekao je trener.

Ove subote odigrat će se utakmica trećeg kola kada Požežani dočekuju Maksimir Pastelu.

„Isto vrlo jaka i neugodna ekipa jer par godina koliko smo mi u ligi, oni su konstantno tu uz nas negdje. Prošle godine su oni bili treći i mi četvrti, pretprošle godine mi treći, a oni četvrti i tako. Jedna ozbiljna i vrlo jaka ekipa. Pozvao bih gledatelje da dođu u što većem broju jer sigurno im neće biti žao, mislim da će to za publiku biti prava poslastica.“ – dodao je trener Anić te dodao kako se ulaznice prodaju na ulazu po cijeni od 3,00 EUR. Dobre i jake ekipe svakako doprinose dobrim utakmicama, a takva nas zasigurno očekuje ove subote u Požegi. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc s početkom u 18 sati.

Sportska dvorana Tomislav Pirc od ove godine ima ovu LED rasvjetu, ali i novi parket. Parket je nešto što je rukometašima itekako važno, kako požeški igrači komentiraju nove uvjete?

„U našoj dvorani je još otkad sam ja igrao, parket bio jedan od boljih u Hrvatskoj, da ne pretjerujem, ali po meni najbolji. Parket je i sada ostao takav, odrađeno je renoviranje parketa – prebrušen je i prelakiran, izgleda odlično! Stvarno je dobar jer prilikom pada radi pa ne dolazi do ozljeda, odlična podloga.“ – rekao je trener Anić.

Radi se o izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra, no s obzirom na višu kvalitetu sporta u Požegi, potrebno je unaprijediti uvjete. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je u odrađena treća kompletna sanacija podloge, koja je među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. Više o ulaganjima pročitajte ovdje.

Na kraju razgovora pozvali su sve da zaprate Rukometni klub Požega na njihovoj službenoj Facebook stranici koja je ažurna sa svim rezultatima, a oni koji su u mogućnosti, neka ekipu podrže na utakmicama.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu.