Sport

Pri kraju je uređenje parketa u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc

14-08-2023 • 08:14
Rva
Nakon nove rasvjete, dolazi i novi parket dostojan kvaliteti sporta koji se igra u Požegi.

Prije mjesec dana započeli su radovi na uređenju parketa u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Radi se o izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra, no s obzirom na višu kvalitetu sporta u Požegi, potrebno je unaprijediti uvjete. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je u tijeku treća kompletna sanacija podloge koja je među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. Vrijednost radova je 24 tisuće eura (+PDV).

Osim novog parketa, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom. Cilj zamjene rasvjete je smanjenje i optimizacija potrošnje električne energije. Rasvjeta u glavnoj dvorani je upravljiva rasvjeta koja omogućuje korisniku fleksibilno korištenje sukladno trenutnim potrebama. S obzirom na to da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti: za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja te međunarodna natjecanja.

Nastavit će se ulaganja u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc, a već je najavljena ugradnja foto napona. Za tu investiciju Grad Požega se javlja na raspisane natječaje kako bi se investicija mogla sufinancirati sredstvima iz EU fondova.