Crna kronika

Policija: U šumi pronašao zolju

06-03-2023 • 08:38
Rva
Policija: U šumi pronašao zolju

U nedjelju 5. ožujka 2023. oko 9.30 sati u šumskom dijelu u blizini mjesta Čečavac, 65-godišnjak je pronašao zolju. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 92 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 63 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 3. ožujka 2023. oko 17.50 sati u mjestu Alilovci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 24-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,60 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h upravljao vozilom brzinom od 66 km/h.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.