Crna kronika

Policija: u Pleternici ukrali tele

04-04-2023 • 08:34
Rva
Policija: u Pleternici ukrali tele

U nedjelju 2. travnja 2023. u večernjim satima u Pleternici u Ivanindvorskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je s farme otuđio tele u vlasništvu trgovačkog društva s područja Kutjeva. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao ručnu bombu i streljivo

U ponedjeljak 3. travnja 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu i 15 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ratarničkoj ulici.