Crna kronika

Policija: Pod utjecajem alkohola upravljao biciklom pa udario u osobni automobil

04-03-2023 • 08:30
Rva
Policija: Pod utjecajem alkohola upravljao biciklom pa udario u osobni automobil

U petak 3. ožujka 2023. oko 16.25 sati u Požegi u Ulici Miroslava Kraljevića, 58-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,01 promil upravljao biciklom, nepropisno se kretao nogostupom te je izgubio nadzor nad biciklom i prednjim dijelom udario u lijevu bočnu stranu nepropisno parkiranog osobnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je neposredno na nogostupu parkirao 58-godišnjak. U prometnoj nesreći 58-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog, dok je 58-godišnjem vozaču osobnog automobila na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Narušavali javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je dana 10. veljače 2023. oko 19 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara, 51-godišnjak na terasi ugostiteljskog objekta glasno reproducirao glazbu čime je remetio javni red i mir. 

U petak 3. ožujka 2023. oko 10 sati na ulici u mjestu Podgorje, 41-godišnjak je tjelesno napao 23-godišnjaka.

Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.