Crna kronika

Policija objavila detalje: Ozlijeđeno pet osoba

17-04-2023 • 08:36
Rva
Protiv 34-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 16. travnja 2023. oko 20.45 sati u mjestu Bilice, 34-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Dacia“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Ford“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, a kojim je upravljala 37-godišnjakinja.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela „Dacie“ u desni bočni dio „Forda“ te odbacivanja istoga na putnu bankinu gdje je došlo do udara u metalni nosač prometnog znaka te prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći obje vozačice su lakše ozlijeđene kao i putnici iz „Forda“ starosti šest, 14 i 36 godina. Protiv 34-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Slavka Kolara.

Prijavio krađu bicikla

U nedjelju 16. travnja 2023. policijskim službenicima je prijavio 40-godišnjak da mu je dana 15. travnja 2023. u večernjim satima u mjestu Bektež ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikl marke „Nakamura“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 47 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna u iznosu od 1580,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca izrečena je 53-godišnjem vozaču koji je u subotu 15. travnja 2023. oko 14.30 sati između mjesta Brekinska i Gaj, pod utjecajem alkohola od 1,71 promil skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.