Crna kronika

Policija: 22-godišnjakinja napala 16-godišnjakinju

13-03-2023 • 09:06
Rva
22-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije.

U nedjelju 12. ožujka 2023. oko 5 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici, 22-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 1,44 promila tjelesno napala 16-godišnjakinju koja je bila pod utjecajem alkohola od 2,61 promil.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pas ugrizao 29-godišnjaka

U nedjelju 12. ožujka 2023. oko 15.40 sati u mjestu Drškovci u Velebitskoj ulici, 65-godišnjak je držao svog psa bez nadzora koji je ugrizao 29-godišnjaka, a koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Navedenom 65-godišnjaku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju 11./12. ožujka 2023.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 62 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 11. ožujka 2023. oko 3.35 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 22-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je krećući se ulicom Kamenita vrata u smjeru raskrižja ulica Stjepana Radića, Republike Hrvatske i dr. Franje Tuđmana prošao pored vidno postavljenog prometnog znaka „Zabrana prometa u oba smjera“.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1380,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.