Crna kronika

Pod utjecajem alkohola od dva promila upravljao vozilom, smješten u posebnu prostoriju policije

24-11-2023 • 08:40
Rva
Pod utjecajem alkohola od dva promila upravljao vozilom, smješten u posebnu prostoriju policije

Policijsko izvješće: U četvrtak 23. studenoga 2023. oko 11.40 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od dva promila upravljao 47-godišnji recidivist u činjenju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dragovoljno predala zračnu pušku

Policijsko izvješće: U četvrtak 23. studenoga 2023. na području Požege, 51-godišnjakinja je policijskim službenicima dragovoljno predala zračnu pušku. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. Iz PU požeško-slavonske se zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Putem internet oglasnika prevario 25-godišnjakinju

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 20-godišnji državljanin Latvije počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, on je u ožujku 2023. putem Internet oglasnika s 25-godišnjakinjom s područja Požege dogovorio prodaju mobitela te joj poslao link za uplatu nakon čega joj je s tekućeg računa skinut novčani iznos od preko 400,00 eura.

Požar na krovištu obiteljske kuće

Policijsko izvješće: U četvrtak 23. studenoga 2023. oko 16.40 sati u Pakracu u Ulici Sedlar, došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Ciljana akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 25./26. studenoga 2023.