Crna kronika

Pobjegao s mjesta prometne nesreće, a kad su ga pronašli odbio alkotest i prespavao u policiji

11-12-2023 • 10:04
Rva
Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1970,00 eura

Policijsko izvješće: Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 53 prekršaja, od čega izdvajamo četiri devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 8. prosinca 2023. oko 18.50 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici na parkiralištu, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uključivao se u  promet vožnjom unazad te zadnjim dijelom vozila udario u prednji dio parkiranog teretnog automobila u vlasništvu pravne osobe. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici.

Nadalje je utvrđeno da je upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1970,00 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“. Naime, osumnjičeni je u subotu oko 12.30 sati u mjestu Drškovci tjelesno napao muškarca starosti 61 godinu kojeg je teško ozlijedio. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod obojice je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu.