Gospodarstvo

Pleternica: Zaposleno 30 žena kroz projekt “Zaželi i ostvari – faza III”

12-05-2023 • 11:00
Rva
Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, a koje su skrbile o više od 200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba.

Održana je završna konferencija projekta „Zaželi i ostvari-faza III“, čiji je nositelj Grad Pleternica, a provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Županijske službe požeško-slavonske županije, Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega. Projekt se provodi u trajanju od 8 mjeseci, od 14.9.2022.-14.5.2023. godine.

Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, a koje su skrbile o više od 200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba.

Projektnim aktivnostima povećava se  konkurentnost na tržištu rada te se osigurava skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, čuva njihovo dostojanstvo i olakšava pristup pravima i uslugama. Predstojnik Županijske službe Požeško-slavonske županije, Područnog ureda Požega, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac naglasio je kako se nadaju dužem periodu provedbe idućih projekata „Zaželi“.

„Naša Županijska služba pokriva cijelu Požeško-slavonsku županiju i ovo je već ne znam koji po redu projekt „Zaželi“. Ovo je jedan nazovimo ga prijelazni projekt, jer se nadamo da će iz sredstava nove omotnice naše dame i gospođe od jeseni biti zaposlene na duži period. Što se tiče samog projekta, on je komplementaran s našim uslugama na temelju Zakona o socijalnoj skrbi – pomoć u kući, tako da velik dio korisnika u 38 naselja Pleternice dobiva potrebnu brigu i pomoć.“ – rekao je Vjekoslav Potočanac.

VEZANI ČLANAK

U Požegi održana promocija Europskog socijalnog fonda plus za novo programsko razdoblje

„Danas smo ovdje na najtužnijem dijelu najveselijeg projekta, vidimo kako je ovo samo jedan prijelazni period kao što je predstojnik Potočanac istaknuo, u kojem ćemo složiti jedan novi projekt. Nastojat ćemo se prijaviti na nove natječaje koji će se raspisati, iskreno se nadamo da će se ostvariti najave te da će taj projekt trajati u periodu od tri godine, što je vrlo dobro za korisnike i djelatnice projekta.”

“Mi kao Grad smo sretni i zahvalni na ovakvim ljudima koje smo imali, korisnici su izuzetno zadovoljni s uslugom koju su dobili, a vjerujem da će to biti realizirano i u sljedećoj fazi. U ovom prostoru između projekata mi ćemo naravno nastaviti skrbiti o najugroženijima, kako oni ne bi osjetili taj prijelaz, jer su navikli na dobru skrb. Ovaj projekt nije samo želja i potreba, nego je i naša obaveza da privatno i poslovno brinemo o skrbi naših starijih mještana.“ – rekao je zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić.

Ukupna vrijednost projekta je 1.481.400,00 kn te je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u stopostotnom iznosu. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.