Crna kronika

Pijan vozio traktor i skrivio prometnu nesreću

06-01-2023 • 09:24
Rva
Dogodile su se još tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer oko 16.30 sati u mjestu Deževci je 28-godišnji vozač, koji je prije stjecanja prava na upravljanja i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila upravljao traktorom, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, i pridodanim priključnim strojem, skretao je ulijevo, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U trenutku skretanja 46-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim automobilom marke „Peugeot“ daruvarskih registarskih oznaka, započeo je radnju pretjecanja traktora na punoj uzdužnoj liniji te je nastavio vožnju po putnoj bankini, nakon čega je udario u betonski most. Protiv 28-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 46-godišnjaku uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom: u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, te u mjestima Radnovac i Vidovci.

Jučer oko 14 sati u mjestu  Vidovci u Ulici Stjepana Radića, 53-godišnjak je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Protiv 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U razdoblju od 1. prosinca 2022. do 5. siječnja 2023. u šumskom dijelu u blizini Pleternice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla bagrema u vlasništvu 57-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U četvrtak je na livadi između Lipika i Klise 18-godišnjak pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao dva okvira za automatsku pušku i 60 komada streljiva. Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.