Gospodarstvo

“Ove dvije sestrinske zgrade trajno će povezivati ljubav prema znanju”

17-01-2023 • 12:57
Rva
Ono najdragocjenije što posjedujemo bit će u središnjem dijelu Škole, poručili su iz Poljoprivredno-prehrambene škole.

Iznimno važan događaj u prošloj godini za Požeško-slavonsku županiju i Poljoprivredno-prehrambenu školu bilo je polaganje kamena temeljca za izgradnju zgrade Regionalnog centra kompetentnosti Panonika. Projekt ima za cilj povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta za stjecanje praktičnih vještina s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika srednjeg strukovnog obrazovanja u sektoru poljoprivrede. Radovi na izgradnji idu po planu, a iz Poljoprivredno-prehrambene škole objavili su nekoliko fotografija uz lijepe riječi o projektu.

Ono najdragocjenije što posjedujemo bit će u središnjem dijelu Škole, poručili su iz Poljoprivredno-prehrambene škole.

“Naša draga stara dama, prekrasna glavna zgrada Poljoprivredno-prehrambene škole dugo je sama stajala na vrhu osunčanog brežuljka iznad Osječke ulice, djelomice skrivajući svoje lice ljuljuškavim zelenilom parka koji ju okružuje. Upravo onako kako su to dame činile mašući zavodljivim lepezama. Društvo joj prave davno izgrađene zgrade sa zapadne strane koje još uvijek dobro služe učenicima naše i Tehničke škole. Na uzvisini prema istoku susjedne su Škole. Cijeli taj prostor u cjelini, s Đačkim domom, doima se poput malog srednjoškolskog grada. Dalje prema sjeveru prostire se do ceste prema Alagincima, široko Ratarničko polje.”

“No uskoro, naša dama više neće biti stara! Njene će se bore poravnati, ožiljci i rane izliječiti. Neće biti ni sama na zelenom proplanku! Mostom, poput ruku, spajat će se s drugom zgradom. Simbolično, ove dvije sestrinske zgrade trajno će povezivati ljubav prema znanju jer će se u spojnom mostu, središnjem dijelu Škole, nalaziti suvremena knjižnica i čitaonica. Baš, kako i treba biti u školi koja svoje učenice i učenike želi inspirirati da znanja i nadahnuća uvijek prvo traže u najdragocjenijem što je čovječanstvo stvorilo – knjigama.”

Dogradnja i adaptacija glavne školske zgrade odvija se u sklopu provedbe projekta Uspostava infrastrukture RCK Panonika KK.09.1.3.01.0027.

VEZANI ČLANAK

Položen je kamen temeljac za izgradnju zgrade Regionalnog centra kompetentnosti Panonika