Gospodarstvo

Otvoreni javni pozivi iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području županije

16-10-2023 • 12:52
Rva
Prijave se dostavljaju elektroničkim putem sustava E-prijave u roku 30 dana od dana objave javnih poziva ili do iskorištenja sredstava.

S ciljem poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije otvoreni su najavljeni javni pozivi iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva utvrđeni zakonom kojim se uređuje poticanje malog gospodarstva, a koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem na području Požeško-slavonske županije. Iznimno, korisnici programa mogu biti gospodarski subjekti i  fizičke osobe koji su ovim programom utvrđeni kao korisnici pojedinih mjera.

Prijave se dostavljaju elektroničkim putem sustava E-prijave u roku 30 dana od dana objave javnih poziva ili do iskorištenja sredstava. Javni pozivi i upute za korištenje sustava dostupni su ovdje.

„Ove godine donesen je sveobuhvatni Program potpora male vrijednosti, koji sadrži deset mjera. Mi ćemo sljedeći tjedan, od 16. listopada, raspisati Javni poziv za devet mjera. Današnja tiskovna konferencija je s ciljem da naše poduzetnike i obrtnike upoznamo s mjerama koje provodimo, a s druge strane, da se počnu pripremati prije samog otvaranja Javnog poziva. Mi s ovim raspisivanjem Natječaja želimo poslati poruku da nam je itekako važan razvoj gospodarstva naše županije, da smo ovdje za naše poduzetnike. Dok smo izrađivali ovaj program, mi smo komunicirali i s našom Županijskom Gospodarskom komorom te s relevantnim dionicima, kako bi osmislili one mjere i one potpore koje će najbolje pomoći našim poduzetnicima u njihovom rastu i razvoju.” – istaknula je županica Antonija Jozić prilikom predstavljanja Programa.

Kroz Poziv usmjeren razvoju gospodarstva osigurano je 150.000,00 eura kroz sljedećih sedam mjera:  Potpora za izgradnju brenda proizvoda i/ili usluga, Potpora za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, Potpora za ulaganje u objekte za obavljanje gospodarske djelatnosti i ugradnju fiksne opreme, Potpora za certificiranje proizvoda i procesa, Potpora za nabavu hardwarea i softwarea, Potpora za stručno osposobljavanje i usavršavanja zaposlenika i Potpora za izlaganje i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama. Kroz sve mjere osigurano je financiranje do 50% prihvatljivih troškova.

Javni poziv usmjeren razvoju turizma obuhvaća pak dvije mjere. Potporom za autohtonu eno i gastro ponudu, cilj je ugostitelje i pružatelje turističkih usluga potaknuti na suradnju s lokalnim proizvođačima, dok je druga, Potpora za povećanje smještajnih kapaciteta, ustaljena mjera koju Požeško-slavonska županija dodjeljuje svake godine za povećanje broja novih smještajnih kapaciteta i povećanje kategorije smještajnih objekata radi stvaranja preduvjeta za kontinuirani razvoj turizma na području županije.

VEZANI ČLANAK

Osigurano 190 tisuća eura – Program dodjele potpora male vrijednosti u svrhu razvoja gospodarstva