Scena

Otvorene su prijave za izbor Najljepšeg adventa u Hrvatskoj!

04-12-2023 • 14:48
Rva
Kreće 3. izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj – prijavite se i sudjelujte!

Kreće treći Izbor najljepšeg adventa gradonačelnik.hr-a! I ove godine najljepše advente  biraju na Facebook stranici Gradonačelnik.hr, gdje će  28. prosinca objaviti slike svih prijavljenih advenata (po redoslijedu prijava) i otvoriti glasanje. Izbor će trajati do 5. siječnja u podne kada će se zatvoriti glasanje te će nakon provjere i prebrajanja glasova objaviti pobjednike. 

Izbor za Najljepši advent pokrenuli su prije dvije godine s ciljem da na jednom mjestu okupe sve prekrasne advente i tako široj javnosti omoguće da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije. S druge strane, gradovima i općinama su htjeli dati priliku da i izvan granica svoje lokalne zajednice prezentiraju rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja te se na nacionalnoj razini promoviraju kao privlačne adventske destinacije. Da su u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke. U dva izbora koja su dosad proveli sudjelovalo je 116 gradova i općina, objavili su 1.160 fotografija advenata koje su na Facebook stranici prikupile preko 180.000 lajkova, a postigle su doseg od preko 3 milijuna Facebook korisnika!  Vrijednost i potencijale izbora u promoviranju adventskih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta pa se i ovogodišnji izbor održava pod njihovim pokroviteljstvom.  

Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik u kategoriji općine bio je upravo onaj s područja Požeško-slavonske županije i općine Velika – Ninina čarobna Shhhuma!

Prijave su dakle otvorene, a 28. prosinca kreće glasanje za najljepše advente u svojim kategorijama. I ove godine će pobjednike birati u četiri kategorije. Izabrat će najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Na ovaj način žele omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je uglavnom gotovo moguće u konkurenciji s velikim gradovima. Sva pravila dostupna su na službenoj stranici.