Crna kronika

Osumnjičeni za provaljivanje u župni ured

09-05-2023 • 09:05
Rva
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 42-godišnjakinjom.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom i 42-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Slavonskog Broda koje se sumnjiči da su počinili teške krađe provaljivanjem.

Naime, osumnjičeni su 13. travnja 2023. tijekom dana u mjestu Kuzmica, provalili u župni ured i otuđili razne predmete. Nadalje je utvrđeno da su 21. travnja 2023. u poslijepodnevnim satima u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, provalili u župni ured i otuđili novac. Također je utvrđeno da su počinili i dva kaznena dijela teške krađe provaljivanjem u župne urede na području drugih policijskih uprava. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Provaljeno u trgovinu

U razdoblju od 6. do 8. svibnja 2023. u mjestu Ruševo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu i otuđio razne artikle. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predali automatsku pušku eksplozivna sredstva i streljivo

U ponedjeljak 8. svibnja 2023. na području Požege, anonimni građanin je prilikom čišćenja spremišta pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao 86 komada streljiva.

Istoga dana, na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao jedno topničko vježbovno streljivo, dok je  72-godišnjak  dragovoljno predao automatsku pušku s pet spremnika i 271 komad streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.