Društvo

Obrtničkoj školi Požega dodijeljena nagrada za prvo mjesto u programu Raise the Bar Youth

27-03-2023 • 14:18
Rva
Obrtnička škola Požega kao pobjednik nagrađena je novčanom nagradom u vrijednosti od 6.500 eura za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave.

Tijekom prvog polugodišta u 33 srednje škole s ugostiteljskim i turističkim smjerovima diljem Hrvatske proveden je program Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja učenika završnih razreda i uskladiti ih s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma. U ovom edukativnom programu, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Adria, više od 1.200 učenika učilo je o komunikaciji i timskom radu, upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu, otkrilo što je to poslovno planiranje te kako pokrenuti vlastiti posao i savladati financijske osnove.

U sklopu programa proveden je i nagradni natječaj u kojem je sudjelovalo 25 srednjih škola čiji su učenici odslušali svih pet modula programa Raise the Bar Youth.

Pobjedu je odnijela Obrtnička škola Požega, uključujući i izdvojenu lokaciju Pleternica, dok je drugo mjesto osvojila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, a treće Ekonomska škola Požega. Učenici ovih triju škola u najvećem su broju sudjelovali u programu te su ostvarili najbolje rezultate u kvizovima koji se rješavaju nakon svakog od pet odslušanih modula.

Danas je u novom restoranu i praktikumu Obrtničke škole Požega održana dodjela nagrade uz masterclass predavanja koja je škola osvojila.

Ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder izrazila je ponos što su učenici škole ostvarili odlične rezultate i zaslužili prvu nagradu.

„Kad smo dobili obavijest o sudjelovanju na projektu Raise the Bar Youth, pomislila sam „pa dobro je sudjelovati“, no kad smo dobili obavijest da ste vi naši učenici osvojili prvo mjesto – bila sam izuzetno ponosna. Te teme su cjeloživotne i toliko potrebne u strukovnom zanimanju, nadam se da ćete ta znanja koje ste imali priliku naučiti i testirati kroz kviz, naravno prenijeti u daljnji život i svijet rada. Ovo je prva prigoda zbog koje se okupljamo u ovom prostoru našeg restorana i novog praktikuma, nadam se da ćemo ih imati još ovakvih, ali posebno mi je drago da ste to vi – ugostiteljska zanimanja. Zahvaljujem se predstavnicima Coca-Cole koji su osmislili ovakav krasan projekt, te ih mogu samo zamoliti da ih osmisle i za ostala zanimanja pa da se svi mogu uključiti u tu divnu priču i educirati se.“ – rekla je ravnateljica Iva Šnajder.

Na osvojenoj nagradi čestitao je i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

„Čestitam na postignuću, prepoznati ste kao izvrsni, a to je velika čast. Požeško-slavonskoj županiji je drago da naša škola kojoj smo osnivač ima takve učenike i takve profesore koji su svoja znanja i vještine kada je u pitanju ugostiteljstvo, digli na tu razinu da su ocijenjeni kao najbolji. Zahvaljujem tvrrki Coca-Cola i svim profesorima na trudu koji su uložili, a učenicima čestitam na uspjehu.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Predstavnica Coca Cole Aleksandra Todorović naglasila je kako se radi o prvoj generaciji programa Raise the Bar Youth. Obrtnička škola Požega kao pobjednik nagrađena je novčanom nagradom u vrijednosti od 6.500 eura za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave te masterclass predavanjem.