Društvo

Raise The Bar: Obrtnička škola prva, Ekonomska škola Požega treća!

16-02-2023 • 10:36
Rva
U sklopu programa proveden je i nagradni natječaj u kojem je sudjelovalo 25 srednjih škola čiji su učenici odslušali svih pet modula programa Raise the Bar Youth.

Tijekom prvog polugodišta u 33 srednje škole s ugostiteljskim i turističkim smjerovima diljem Hrvatske proveden je program Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja učenika završnih razreda i uskladiti ih s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma. U ovom edukativnom programu, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Adria, više od 1.200 učenika učilo je o komunikaciji i timskom radu, upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu, otkrilo što je to poslovno planiranje te kako pokrenuti vlastiti posao i savladati financijske osnove.

U sklopu programa proveden je i nagradni natječaj u kojem je sudjelovalo 25 srednjih škola čiji su učenici odslušali svih pet modula programa Raise the Bar Youth.

Pobjedu je odnijela Obrtnička škola Požega, uključujući i izdvojenu lokaciju Pleternica, dok je drugo mjesto osvojila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, a treće Ekonomska škola Požega. Učenici ovih triju škola u najvećem su broju sudjelovali u programu*, te su ostvarili najbolje rezultate u kvizovima koji se rješavaju nakon svakog od pet odslušanih modula. Pobjednička će škola biti nagrađena novčanom nagradom u vrijednosti od 6.500 eura za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave te masterclass predavanjem. Drugoplasirana i trećeplasirana škola također su zaslužile masterclass predavanje.

„Prvo izdanje našeg programa #RaisetheBarYouth uspješno je završeno!  Više od 1.200 učenika diljem Hrvatske s nama je marljivo učilo o komunikaciji i timskom radu, najnovijim tehnikama i trendovima u ugostiteljstvu, a škole koje su u cijelosti odslušale svih pet modula programa, imale su priliku sudjelovati u nagradnom natječaju i osvojiti vrijedne nagrade. Učenici iz Obrtnička škola Požega s izdvojenom lokacijom Pleternica osvojili su 1. mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 6.500 eura za opremu i materijale za izvođenje nastave u školi te masterclass predavanje! Učenici iz Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te Ekonomska Škola Požega osvojili su 2. i 3. mjesto i time također zaslužili masterclass predavanje. Čestitamo svim dobitnicima!“ – poručili su.