Scena

Nova lokacija i zanimljiv program ovogodišnjeg Adventa u Požegi

24-10-2023 • 07:46
Rva
Uz sve to najavili su i tko će cijelu Požegu zagrijavati uz glazbu i ples.

Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 02. prosinca do 07. siječnja temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege, najavili su iz Turističke zajednice Grada Požege te predstavili dio programa koji nas očekuje ove godine. Tako će centar Požege, kao i cijele Zlatne Slavonije, postati mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja.

Čarolija koja Požegu i Požeško-slavonsku županiju tijekom Adventa pretvaraju u bajkovito mjesto prepuno topline, veselja, gastronomskih užitaka, plesa, zabave, druženja i romantike, bit će prisutna na svakom koraku, a možete ju u potpunosti iskusiti tijekom cijeloga mjeseca prosinca, poručuju.

Za početak treba istaknuti novu lokaciju na kojoj će se održavati Advent, park Pod gradom i prostor bivšeg atletskog stadiona. Lokacija je svakako zanimljiva i jedva čekamo vidjeti kako će se to sve uklopiti, a sudeći po odličnoj reakciji sugrađana na posljednju manifestaciju održanu tamo – Urban fest Požega “Dobre vibracije”, zabave neće nedostajati.

Predstavili su tako i neke od atrakcija koje možemo očekivati – tu je naravno klizalište, adventske kućice, božićni sajam, bor dobrih želja i još mnogo toga raspoređenog tijekom trajanja Adventa u Požegi.

Uz sve to najavili su i tko će cijelu Požegu zagrijavati uz glazbu i ples.

Tako nam 16. prosinca dolazi Vojko V, svima poznato ime, a on će zasigurno zagrijati atmosferu u prosincu. Ove godine ponovno imamo humanitarni koncert „Za Malog princa“, dana 22. prosinca kada nam dolazi grupa Silente. Posebno ime za Požežane je svakako Vesna Pisarović, a nju ćemo imati prilike slušati 23. prosinca. Za kraj, 30. prosinca, ostavili su jednu pravu poslasticu, ekipu koja je rasplesala Požegu na svom posljednjem nastupu – to su naravno Soulfingers, no ovoga puta dovode i Maria Petrekovića.

Novu Godinu dočekat ćemo uz Twist off band, a bit će tu i dodatnog popratnog sadržaja za sve uzraste tijekom cijelog Adventa, no to ćemo najaviti kako se budemo približavali prosincu.

Prije toga svega, u požeškoj Šetališnoj zoni 11. studenog održava se jesenska manifestacija – Martinje i Okusi jeseni, a u sklopu koje se održavaju Kestenijada i Bučijada.