Sport

Na izbornoj Skupštini Atletskog kluba Požega za novog predsjednika izabran Dinko Zima

23-03-2023 • 07:12
Rva
Na izbornoj Skupštini Atletskog kluba Požega za novog predsjednika izabran Dinko Zima

U prostorijama Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Požega održana je izborna sjednica Skupštine Atletskog kluba Požega. Za predsjednika je izabran Dinko Zima, za potpredsjednika Đuro Inok, a za tajnicu Kluba Ivana Zelenika. U Nadzornom odboru su dosadašnja predsjednica Marijana Švajda te Tanja Paripović i Franjo Herijan.

Na izbornoj skupštini je izglasan i plan rada za 2023. godinu u kojem je naglasak na odlascima na utrke, posebice državna prvenstva, kao i kros utrke s mlađim kategorijama te organizaciji tradicionalnih utrka, prije svega Memorijala Zvonka Panežića (48. izdanje – 23. 04. 2023.) i The trail of Sokol. 

Atletski klub Požega postoji tako i 25 godina nakon što im je bezobzirno uništen njihov sportski objekt, iako bez osnovnih uvjeta za rad, preživjeli su samo zahvaljujući skupini entuzijasta, prenosi Požeški športski savez.

Ti entuzijasti su Krešimir Valentić, Ivan Vitenberg, Đuro Inok, Manuel Čarđić, Marijana Švajda, Vesna Janković, Kruno Budimir, Aleksandar Buranji, Dinko Zima, Vinko Pisarović, Vedran Jesenović, Duško Panjković i ostali koji su požešku atletiku održavali na životu nastupajući na brojnim utrkama diljem države.

Požega tako nažalost i dalje ostaje najveći grad u Hrvatskoj koji nema atletsku stazu dok je Požeško-slavonska županija jedina županija u državi koja nema takav sportski objekt, dodaje Požeški športski savez.

Prilikom svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Požege uoči obilježavanja Dana grada Požege, gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić u svom je govoru istaknuo kako je atletski stadion nešto za što traže rješenje, te da to žele barem započeti u ovom mandatu.

VEZANI ČLANAK

Amfiteatar atletskog stadiona ostaje – Požega će dobiti novi prostor za kulturna događanja