Crna kronika

Kutjevčanin “prevario” sistem za 49 tisuća eura

30-03-2023 • 08:29
Rva
Kutjevčanin (50) osumnjičen za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“, „Pogodovanje vjerovnika“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

Naime, osumnjičeni kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Kutjeva novac u iznosu od preko 49.000,00 eura ostvaren obavljanjem registrirane djelatnosti nije koristio za plaćanje obveza društva nego ga je zadržao za sebe.

Nadalje je utvrđeno da je u uvjetima blokade žiro računa obavljao plaćanja iako je znao da prema ovršnim rješenjima Ministarstva financija Republike Hrvatske ima porezni dug od preko 13.000,00 eura. Također je utvrđeno da je prilikom izdavanja računa u iste unosio neistinite podatke. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Recidivisti oduzeto vozilo

U srijedu 29. ožujka 2023. oko 19 sati u mjestu Pavlovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao 32-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Navedeni 32-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Osumnjičen za računalnu prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“.

Naime, osumnjičeni je u srpnju 2022. od 37-godišnjakinje s područja Požege putem aplikacije aircash uzeo akontaciju kako bi joj iznajmio apartman, a nakon toga joj se više nije javio. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.