Crna kronika

Kutjevčanin (40) osumnjičen za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta

06-12-2023 • 09:12
Rva
Kutjevčanin (40) osumnjičen za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva i utvrdili da je počinio kaznena djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“, „Prouzročenje  stečaja“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.

Naime, on je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Kutjeva tijekom 2022. od tvrtke iz inozemstva naplatio avans od 30 tisuća eura s tim da nije isporučio robu po dogovoru, niti je vratio uplaćeni novac te tako trgovačkom društvu koje zastupa pribavio ne pripadajuću imovinsku korist. Isto tako je od trgovačkog društva kojim je upravljao tijekom  2021. i 2022. uzimao pozajmice bez sredstava osiguranja povrata pozajmica, prodavao imovinu trgovačkog društva povezanom trgovačkom društvu i članovima svoje obitelji te na taj način umanjio stečajnu masu za preko 198 tisuća eura, za što je izdavao nevjerodostojne račune te ih uvodio u poslovne knjige trgovačkog društva. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola od dva promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima skrivio prometnu nesreću

Policijsko izvješće: U utorak 5. prosinca 2023. oko 17.15 sati između mjesta Gaj i Antunovac, 68-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od dva promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom te uslijed nepropisnog kretanja desnim kotačima zahvatio putnu bankinu i sletio u putni kanal. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 68-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Trenkovo u Mirogojskoj ulici te u Požegi u ulicama Jurja Križanića i Primorska.