Kultura

[FOTO] Koncert profesora povodom 53. Dana Glazbene škole Požega

07-03-2023 • 07:27
Rva
Glazbena škola Požega od 7. do 15. ožujka obilježava svoje 53. Dane Glazbene škole, a tim povodom pripremaju sedam izvrsnih koncerata.

Glazbena škola Požega od 7. do 15. ožujka obilježava svoje 53. Dane Glazbene škole, a tim povodom pripremaju sedam izvrsnih koncerata. Prvi na redu je bio koncert profesora Glazbene škole Požega, koji su kao i svake godine oduševili ispunjenu Koncertnu dvoranu. Na samom početku koncerta koji je trajao gotovo dva sata, prisutnima se obratio ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević te izrazio kako je ponosan na nastavak jedne tradicije.

„Fasciniran sam entuzijazmom naših kolega koji uz sve obaveze koje imaju, a pogotovo u ovom periodu kada su aktualna natjecanja, oni uspiju pronaći vremena i volje predstaviti se ove godine te nam se predstaviti na najljepšem koncertu. Uistinu nije bilo lako, moram se dotaknuti da smo zaključili svoje nastupe s učenicima na županijskom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih plesnih pedagoga, na kojemu su osvojili nevjerojatne 22 nagrade za prvo mjesto. Toliki broj puta ćemo se predstavljati na prestižnom državnom natjecanju u narednih mjesec dana.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević, više o 53. Danima Glazbene škole razgovaralo se u emisiji “Jutro s Matkom“.

Svi koncerti započinju u 19,30 sati te nema rezervacija, potrebno je samo doći malo ranije kako bi pronašli slobodno mjesto. Koncerti će se održati sljedećim redoslijedom:

Utorak, 7.3. – Koncert – nastupaju: Dječji zbor Tintilinići, Mlađi tamburaški orkestar, komorni sastavi i solisti.
Srijeda, 8.3. – Koncert – nastupaju:  Dječji zbor srednjeg uzrasta, Harmonikaški orkestar, komorni sastavi i solisti.
Četvrtak, 9.3. – Koncert – nastupaju: Veliki dječji zbor, Puhački orkestar, komorni sastavi i solisti.
Petak, 10.3. – Svečani završni koncert – nastupaju: Veliki tamburaški orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti.
Utorak, 14.3. – Koncert učenika Područnog odjeljenja Pleternica, Interpretacijski centar Terra Panonica Pleternica.
Srijeda, 15.3. – Koncert učenika Područnog odjeljenja Kutjevo.