Crna kronika

Kaptolčanin “posudio” automobil od susjeda, odvezao se do odredišta i tamo ga ostavio

27-11-2023 • 09:43
Rva
Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Naime, on je u noći sa subote na nedjelju  25./26. studenoga 2023. u mjestu Kaptol u Veličkoj ulici iz dvorišta neovlašteno odvezao otključani osobni automobil u vlasništvu 82-godišnjaka te vozilo naknadno ostavio u blizini mjesta Podgorje. Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Policijsko izvješće: Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 50 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja  nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 25. studenoga 2023. oko 13.40 sati u mjestu Resnik gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zatekli 55-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 km/h, odnosno što je za 53 km/h više od dopuštene brzine kretanja. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.