Crna kronika

Jedan razbio kamenu ploču i kip u kapelici, drugi prerezao vodovodnu cijev u tuđem dvorištu

21-09-2023 • 11:01
Rva
Pune ruke posla za policiju - narušavanje javnog reda i mira, oštećenje tuđih stvari, online prevare...

U srijedu 20. rujna 2023. oko 7.30 sati u Pakracu na Trgu Ivana Šretera u kapelici, 40-godišnjak je razbio kamenu ploču i gipsani kip nakon čega je u Ulici Hrvatskih velikana tjelesno napao 43-godišnjaka. Protiv 40-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U srijedu 20. rujna 2023., policijskim službenicima je prijavila 60-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 11. do 20. rujna 2023. u mjestu Radovanci u dvorištu obiteljske kuće, nepoznati počinitelj (ili više njih) prerezao vodovodnu cijev te je od nastalog oštećenja danima istjecala voda. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Narušavao javni red i mir

U srijedu 20. rujna 2023. oko 10.40 sati u Pakracu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, 51-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 71-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prevaren prilikom kupnje mobitela

U srijedu 20. rujna 2023., policijskim službenicima je prijavio 19-godišnjak s područja Čaglina da je u srpnju 2023. putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorio kupnju mobitela te uplatio novac, no mobitel mu do danas nije isporučen. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.