Kultura

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Vijenac” ponovno u prigodnom prostoru za probe

13-10-2023 • 07:23
Rva
"Obećano nam je da će se renovirati naš dosta upropašten prostor u zgradi bivše Glazbene škole."

Poslovni prostor u vlasništvu Grada Požege, u Ulici Stjepana Radića 3, godinama je bio u neadekvatnom i lošem stanju te je zbog oštećenja na krovu bio izložen daljnjem prokišnjavanju i propadanju. U rujnu ove godine dovršeni su radovi na sanaciji ravnog krova aneksa zgrade nekadašnje Glazbene škole u Ulici Stjepana Radića 3 u Požegi, kao i uređenja unutarnjeg dijela poslovnog prostora koji je sada u potpunosti primjeren i prilagođen potrebama udruga koje ga koriste.

Grad Požege navedeni je prostor ponovo ustupio na korištenje Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu “Vijenac” i udruzi „Požeški tamburaški orkestar“ koji sada svoje programe uvježbavaju u novouređenim prostorijama. Radovi su se izvodili tijekom 2023. godine, a njihova ukupna vrijednost iznosila je 29.057,33 eura (218.932,45 kuna).

Podsjetimo, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Vijenac” prošle je godine obilježio 140 godina i to lijepim koncertom u Požegi.

„Danas imamo samo zbor koji je hvala Bogu preživio ovu pandemiju, mnogi su nestali. Znamo da u zborovima nisu bila dozvoljena okupljanja dvije godine. Nanovo sad djelujemo od negdje prije Božića prošle godine, nismo se ugasili. Vijenac je bio poznat po tome da se družilo i prije i poslije pjevanja.” – rekla je predsjednica Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Vijenac, gospođa Anka Dorbić prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom”.

Tom je prilikom gospođa Dobrić istaknula kako probe nastoje imati dva puta tjedno, te da je prostor u zgradi bivše Glazbene škole potrebno renovirati.

„Imamo probe jednom tjedno, da se ljudi ne osjećaju preopterećeni. Sad prije nastupa imamo pojačano, nastojimo imati dva puta tjedno, u 19 sati uvečer ponedjeljkom. U jednom prostoru koji nije baš primjeren, u ulici sv. Roka, mala je prostorija. Obećano nam je da će se renovirati naš dosta upropašten prostor u zgradi bivše Glazbene škole. Nešto je prokišnjavalo, pa se nadamo da ćemo se vratiti što prije u naš prostor, ovaj stvarno nije prikladan. Grad nažalost nema drugog prostora u kojem bi se mi osjećali ugodno, jer lijepo je da se družimo. Svijet se sve više zatvorio, posebno poslije korone.“ – istaknula je.