Kultura

[Fotogalerija] Koncert za 140 godina Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Vijenac

22-10-2022 • 11:52
Tena Protić
[Fotogalerija] Koncert za 140 godina Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Vijenac

Jedno od najstarijih aktivnih društava na području Požeštine osnovano je 1882. godine, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Vijenac. Povodom proslave 140 godina postojanja, održali su koncert u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega. Dvoranu su ispunile predivni vokali mješovitih zborova, a u goste su došli Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Lisinski iz Našica i Hrvatsko pjevačko društvo Davor iz Slavonskog Broda, kao i Klapa sveti Lovro iz Požege. Solo izvedbu imala je Marta Tomić, učenica Glazbene škole Požega.

Koncertu su prisustvovali zamjenik županice Ferdinand Troha zajedno sa suprugom, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

„Danas imamo samo zbor koji je hvala Bogu preživio ovu pandemiju, mnogi su nestali. Znamo da u zborovima nisu bila dozvoljena okupljanja dvije godine. Nanovo sad djelujemo od negdje prije Božića prošle godine, nismo se ugasili. Vijenac je bio poznat po tome da se družilo i prije i poslije pjevanja.” – rekla je predsjednica Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Vijenac, gospođa Anka Dorbić prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom”.

Fotogalerija